Merry X-mas

God jul kära vänner och bekanta!!!! 
 
Dagen började idag med en julfrukost av scones och julklappsutdelning! Vi (jag o C) kör omvänd ordning eftersom vi inte ska fira tillsammans resten av dagen.....

 


Årets mörkaste dag?

Idag (eller kanske imorgon) är det årets mörkaste dag! Det märks. Klockan har hunnit bli halvåtta på morgonen och det är fortfarande becksvart ute... Det är inte så uppiggande men det är skönt att veta att nu vänder det och går mot rätt håll. Mysstämningen i köket med ljus förhöjs iof sig när det är så mörkt. 

I love Kanel

Under denna senaste månaden har jag nog överkonsumerat kanel. Jag har kanel i den mesta maten som avnjuts kall. Kanel i varm mat är ingen hit. Har blivit serverad köttfärsås med kanel i någon gång. Hade väldigt svårt att svälja då! Men i kakor, på gröt, på fil och på kanelknäckebröd då är det fantatiskt gott! På pannkakor är det också en höjadare! En annan sak med kanel som gärna överkonsumeras är kanel mandlar som man kan köpa bland exotic snacks!
 
Ok nog om det!
 
Dagen för dagen före dagen före dopparedagen idag! (blev det rätt). Alla paket köpta och lugnet har lagt sig! Dags kanske att börja tänka på packning inför Norge?!

Snödjur

Det var väldigt snöigt igår när hästarna skulle gå in! Lite bilder från gårdagen!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Natacha Peyre & hennes kille....

Jag drömde en sååå sjuk grej igår natt som jag kom på precis! Jag och C hade av någon anledning blivit Natacha Peyre och hennes kille Dani (stavning?). DESSUTOM vann vi Paradise Hotell. Läser man för många bloggar eller tittar man för mycket på tv då? Tycker ändå inte att jag gör det...
 
 
 
Bild från jansulocki.se
 
 
Och det är verkligen INTE någon man skulle vilja eftersträva att bli!!!!!

Morning morning

Uppe tidigt som vanligt. Har redan varit ute med doggen och nu ätit lite frukost. Tyvärr fanns det bara trista fil och flingor hemma. Jag måste ge mig ut i snön sen och inhandla lite mer ätbart... Men det lockar inte alls att ge sig ut. Fotavtrycken snöar igen på ca 20 min. Hur är det möjligt när det annars inte snöar något alls här?!?!
 
Byta rutan på bilen idag efter allt knakande och knastrande! Om den inte hinner ramla in innan förstås!
 
Det är fredag! Det är HELG! Snart jul dessutom

Vinter, is, snöänglar

Det blev att åka skridskor hela vägen till stallet! IS ÖVERALLT. Det var någon bakom mig i en rondell som blev påkörd av en annan för han inte kunde stoppa bilen. Men som vanligt tog jag det lilla lugna och kom fram i en del. Men väldigt oroande var det när jag lämnade parkeringen här hemma då min lilla (läs stora) vindrutespricka knastrar när värmen är på. Den fortsatte knastra halva vägen till stallet. 
 
Det var tydligen uppskattat av min minsta häst att världen var vit. Hon hade lagt sig ner på väg ut till hagen 5 ggr för att rulla sig i snön! Man kunde se spår av det fortfarande. Hon ville väl antagligen göra snöänglar. I don't blame her. Det är ju fantastiskt kul!
 
Nu blir det nog en sväng i duschen för både mig och Khan. Sen får vi städa inför helgen och förmodligen tvätta och gå en promenix!

Åka nu eller åka sen?

Var ute en liten sväng igår kväll på KB och festade lite. Det var väl ingen hit någon längre tid och gick därför hem kl 1. Jag började dessutom gäspa redan vid 23 tiden... Men det var väldigt trevligt hemma hos mig innan. Fyra tjejer som satt och drack vin och babblade i mun på varandra hela tiden!
 
Sitter nu och funderar på om man ska åka ut till stallet och få dagens kallaste syssla gjord eller om man ska vänta ett tag till! Men då hinner det förmodligen börja snöa igen. Jobbigt med beslutsångest!! Ska nog jobba lite med julklappsbestyren ett tag innan jag ger mig ut på vägarna!!

Morgonrunda!

Igår morse gick jag ut med Khan kl 0605 för att kunna hinna med en långrunda innan vi åkte iväg på förmiddagen. Idag hade jag tänkt göra samma sak men inte lika tidigt. Och hinna få i mig lite kaffe först för att få upp värmen. Fryser alltid när jag vaknar!! Men Khan är inte lika lätt väckt som jag. Han vill gärna ha sin beauty sleep. Han börjar trampa runt vid 2130 på kvällen och går gärna in och lägger sig i sängen för att vara redo att sova. Sen vaknar han inte förrän man klär på sig ytterkläder och det är dags för en promenix! 
 
 
 
 
Khan i sin mest kända pose

Julklappsutdelning!

Vad är inte mer julafton och julklappsutdelning än en stor ask med choklad!!!???
 
 

Frisk Isadora!!!!

Kom hem för ca en timma sen och frös! Frös så mycket att jag hackade tänder och hårstråna på ben och armar stod rätt ut och skavde mot kläderna! Men nu är jag varm igen efter en lång dusch och lite mat. Anledningen till att jag frös så var dagens utflykt hos veterinären med minsta hästen Isadora. Hon har blivit friskförklarad och är nu redo för att ridas in. Jag vet inte om jag är lika redo ännu?!?!
 
 
 
 
Puss på dig!

2010 får gärna vänta...

Om ca 3 månader så kommer jag att bo ensam här i Malmö. Förhoppningsvis fortfarande med Khan Banan vid min sida. Om ca 3 månader kommer C att jobba utomlands. Länge. Det är så länge så det gör ont varje gång jag tänker på det. Om ett år kommer han vara tillbaka helt igen som det ser ut nu iaf... Däremellan blir det några veckor sammanlagt som vi kommer att ses. Tycker 2009 kan fortsätta ett bra tag till. Jag orkar inte "ta itu" med 2010 riktigt än....
 

Julpyssel

Tredje advent är nu förbi! Här hemma blev det massor med pyssel på kvällen! Vi skrev julkort, gjorde knäck, marsipan figurer och startade ett litet pepparkakshus... Det projektet lades ner eftersom alla husväggar böjde sig. Ett stort intag av glögg blev det även! Det ska det bli mer av till nästa helg. Glögg alltså. Pepparkakshusdegen får bli till att göra några hjärtan eller nåt sånt.
 
Några julklappar har införskaffats redan och resten ska förmodligen fixas idag. Det vore så skönt om man kunde ha allt klart i tid för en gång skull. Jag är mästare på att vilja bli klar i tid men att starta tar alltid emot!
 
Jag har hittat JORDENS godaste jul recept på ris á la malta! Man ska ha lika stora delar av risgrynsgröt, vanilj kesella och grädde och toppa med valfritt (typ apelsin). Jag gillar normalt inte risgrynsgrötstjafs men detta var to die for!
 
bild arla.se

Facebook...

Varför har man facebook om man inte har tänkt sig dela med av allt man har på sidan? TOTALT värdelöst. Fattar inte vitsen med att ha en stängd profil eftersom det är en sida som är till för att ha kontakt med andra människor samt titta på andra. t!!! 

Gårdagen, Födelsedagen

Igår, den 9 dec, var det min födelsedag! Jag blev 23! Trots att vi redan hade firat med familjen tidigare med middag osv blev min dag inte helt ohändelserik!
 
Dagen började med en walk ute i Västra Hamnen med Khan, Tessa och hennes små råttor! Efter att de hade fått sin morgon motion som innebar en försvunnen hund och två galna råttor åt vi frukost på Espresso House. Ett stort minus att de serverade allt i plast och papp.... Därefter blev det en sväng in till stan för att köpa lite julklappar plus en fika på Waynes där Tessan jobbar.
 
Sedan var det dags för att träna med hästarna och rida lektion för vår tränare! Det gick med blandade resultat! Därefter åkte mamma med hem och åt middag hos mig. Vi köpte sushi på Entré och fixade lite kläder som mamma skulle ha till Hundutställning i Sthlm.
 
Runt 8 tiden hämtade jag Martin och Julia för att bege mig mot Stadium på mobilia. Blev inbjuden på något. Jag köpte ett par SJUKT snabba Nike löpdojjor. Vid det här laget gick jag och mosade runt och var ordentligt trött men blev lite övertrött och lurades in på att gå ut lite. Det fick bli oleary´s på Entré... Nära och bra, lagom tråkigt för att hålla sig i skinnet. 
 
Det som var mest spännande under hela dagen var när J och M följde mig hem och det var fullt med polisbilar på min gata. Julia gick fram och hörde med en av poliserna och vi får reda på att det var knivbråk precis nere på hörnan av gatan och poliserna spärrade av överallt. Men gärningsmannen var tydligen som bortblåst....
 
Pga min lilla utgång igår måste jag nu strax gå och hämta min bil. Den står så snällt och väntar på mig... fram till 9 sen blir den nog bötesfälld.

Saxar

Jag har alltid haft en speciell relation till saxar... Upptäckte igår nämligen att det finns just nu 6-7 stycken kökssaxar i mitt hem! Vilket är lite mer än nödvändigt kanske! Men av någon anledning har jag alltid gillat att klippa saker och saxar behövs ju mer eller mindre nästan varje dag. Klippa bort stearin på ljus, öppna plastförpackningar, klippa sönder mat och lägga på hundmaten och miljoner andra bra saker. 
 
Jag har däremot haft lite otur en gång md saxar. Det var en gång när vi var i Österrike och hade bilat hela vägen ner och sen skulle jag och min syster av någon anledning åka flyg hem. Vad jag inte tänkte på när vi skulle gå igenom säkerhetskontrollen var att jag hade mitt skolpennskrin och annat "pyssel" i min ryggsäck. Jag femton år gammal blir dragen åt sidan av österrikiska arga poliser som börjar rota upp ALLT i min väska... Däribland smutstvätt, skolsaker, böcker... Bland allt det som rotades upp hittades 3 stycken saxar. Med tanke på att det var ett år efter 9/11 var det extrem koll. Eftersom de insåg att jag bara var 15, blond och mycket svensk och inte hade någon terrorkoppling fick jag gå men de behöll mina saxar. En av saxarna hade varit min första sax.... Saknar den lite...

Förkyld med bakplaner!!

Ja, nu har jag gått och blivit förkyld. Den enda dagen jag inte äter mina gröna echinagard piller så! Det som åtminstone är positivt med viruset är att Svininfluensan inte kan komma åt mig! OCH jag får chansen att hälla i mig av allt te jag har fått! 
 
I helgen ska det bakas här hemma! Jag har en vision om att jag inte ska vilja äta upp allt sen efteråt... Men får nog skänka bort det mesta efteråt. Det ska bli lussekatter, gärna pepparkakor, ett pepparkakshus och sen hade jag funderingar på någon typ av kanelkaka. ÄLSKAR KANEL!!! Har hört att det ska vara bra för blodsockret (i lagom mängd)
 
 
Förra årets pepparkakshus! Mitt första egna bygge!
 
  
Lussekatter blev det några stycken då med! Varma lussekatter med smör!!! To die for!!

RSS 2.0