Khan i bilen

26e3391c6b6d036069035a20f8096f88.png 

 

Khan i bilen på väg mot stallet idag!

 

 


Mitt 100:e inlägg...

... blir lite av den mer negativa sorten.... 
 
Idag har inte varit en speciellt uppiggande dag. Vi kan ju börja med att det varit mer eller mindre skymning hela dagen. Inte ens en liten gnutta sol har man kunnat få se eller lite av en ljusare nyans på molnen... Som vanligt på en måndag blev jag dessutom lämna för att leva som gräsänka under hela veckan. Aldrig speciellt poppis. 
 
Inför resten av veckan har jag inte heller några direkt roliga planer. Eller inget jag ser framemot. Förmodligen är jag säkert jätte trött men känner inte av det. Vill bara slippa denna dagen och börja på en ny med lite bättre humör, mer energi och lust att ta itu med saker. 
 
Helst av alt hade jag bara velat skrika högt och argt på någon och sen äta någon typ av mat. Onyttig helst. Om jag hade velat må lite bättre (vilket jag egentligen vill) skulle jag gett mig ut och springa en sväng och sen dricka någon typ av te... Men det skiter jag i idag! :)
 
Det är ju snart ny dag om man snart går och lägger sig....

Dagens mål: arbete

Måndag morgon. Förmiddag. Sitter just nu och tittar på Rachel Ray och ska snart förbereda mig för att åka ut till stallet. Idag ska jag lägga mycket tid på att söka jobb. Det är mitt huvudmål för dagen. Har redan börjat så smått. Men det tar ju som sagt lite tid!
 
I lördagskväll firade vi min födelsedag alldeles för många dagar för tidigt men eftersom familjen för en gångs skull (nästan) var helt samlad fick det bli då! Det blev många bra födelsedagspresenter! Mycket var till skidresan som går till Norge under nyår! Man blir hemskt sugen på att åka när man har så fina saker. Det blev ett nytt skidställ, pjäxor och skidhandskar, så det enda som fattas nu är "accessoarer" (mössa, hjälm och skidglajjer)! Sen fick jag en massa bra saker jag hade litet behov av!
 
På väg ut mot stallet idag blir det en runda med Khan som jag har hemma. Vi ska stanna i Käglinge och gå i naturområdet där. Tydligen ska det vara mysigt. Läste även på hemsidan att de har massa olika grodarter där. Tur det är vinter annars vet jag inte om jag hade gett mig ut där. Grodor är vackra men äckliga i verkliga livet. Svimframkallande!
 

Varför är jag uppe och pigg?

Jag vaknade precis och kan verkligen inte somna om! Hur kan det vara möjligt när man kom hem kl 0030 inatt? Jag, C och Tessan tog en liten sväng på stan för några drinkar! Vi var först på Grappa, sen träffade vi lite fler kompisar på Koi och därefter en sista runda till Fridays. 
 
Det var ganska mycket folk ute med tanke på löning i onsdags och dessutom var ju Idol på Malmö Arenan. Men de såg jag däremot inte en skymt av. Men jag vet ju inte heller vem de är så det kan förklara allt. Såg en liten snutt på tvn från Arenan och den är GRYMT stor! 
 
Min mage kurrar.... Nu kanske man ska äta lite frukost och försöka få upp sin respektive. Trots allt lördag och en ny dag! 
 

Vilden i stallet

Precis hemkommen och ätit lunch för dagen. Magen var så tom att den kluckade och värkte! Och man lyckas bli på sjukt dåligt humör då också! Men nu känns det lite mildare igen. 
 
Tog med mig kameran till stallet i hopp om att ta några bilder. Men upptäcker rätt fort att batteriet var slut. Typsikt mig att missa det! Fick bli lite bra upplevelser som inte lever vidare på bild! Gick med den lilla unghästen som inte är så liten längre och inte alls så lugn och timid heller! Även om hennes fraktur i bakhoven ännu inte är läkt ska hon hela tiden testa gränser. Så idag, när hon skulle få sin halvtimmas skritt, stod hon på bakbenen ungefär tre ggr! Sista gången blev jag så arg på henne att hon gick snällt och tuggade precis bakom mig för att visa hur "liten" hon var. 
 
Om några timmar är det dags för mig och Tessan att bli vaccinerade! Vi har ju trots allt inte tid att bli sjuka något mer i år! 
 
"Lilla" fina Prima Isadora

Dagsbestyr

Av någon anledning får jag alltid lust att skriva här på morgonen. Under dagen känns det som om man slösar bort tid om man sitter och skriver. Inte för att jag har så hemskt mycket att göra direkt men ändå. Jag har lyckats styra upp sovrummet så det har blivit JÄTTE mysigt. Köket har börjar också visa en bättre sida. 
 
Inatt vaknar jag av att det går två billarm på parkeringen vid mig. Tydligen började det regna så mycket att de gick igång! Jag var helt säker ett tag att min egen lilla Colt blivit stulen! Den som gick så lydigt igenom besiktning och allt! Besiktningstid som jag var på väg att glömma för ca 3 ggr i rad de senaste veckorna. Men denna gången blev det för sent att omboka! 
 
Dagens bestyr består i att bli injicerad med svininflu och som vanligt hästar, lägenhet och möjligtvis IKEA. En joggingtur bort till Bulltofta i dagsljus kanske till och med kan bli av! Men att boka in mer än ter saker om dagen är inte lönt har jag fått lära mig. Allt utöver tre saker får man se som bonus!
 
Nu är det dags att bege sig ut på landet!

Full frys o kyl

I morse när jag vaknade blev jag sååå sugen på att äta frukost på stranden! Att sitta vid ett fint dukat frukost bord i värmande sol. Äta en god hotellfrukost med buffé där du kan i prinicip välja vad som helst! Min frukost idag fick ätas bland flyttlådor, prylar och skräp... Lidl-flingor...
 
 
Saknar inte glasögonen dock! :)
 
 
Som tur va kom mamma hit i eftermiddags och vi har lyckats röja upp i lägenheten! Så härligt! Det är fortfarande mycket som behöver placeras på "rätt" ställe och saker som ska till vinden. Sen i helgen blir det att hämta saker från mitt gamla hem i Norra Håslöv! 
 
Efter allt urpackande köpte mamma och jag mat! Det var en tidig födelsedags present. Jag hade önskat mig en ful frys och kyl! SÅ härligt när man kan välja lite vad som när man ska laga mat. Jag känner mig alltid lite rik när jag har ett fullt kylskåp! 
Nu är det dags för mig att bege mig till SATS och sen ta en liten drink med kompisar

Sista flytten för i år!

Då har förmodligen den sista flytten för året gjorts nu. Eller den ÄR gjord nu! Jag vägrar flytta mer! Nu gäller det bara att packa upp alla saker som ligger i kartonger, påsar och väskor samt löst överallt i lägenheten. Det känns som ett ännu större projekt men roligare än att lyfta en massa saker. 
 
Det saknas en hel del i kylen för tillfället... Just nu är det endast champange och gravad lax som tar lite plats därinne! Storhandladet får vänta till på tisdag för idag är det många andra saker som ska fixas innan! Åka över till Fields för att söka jobb och agera hämtare på Kastrup. Utöver detta ska katten Kattis få mat och det ska införskaffas stora mängder müsli till de stora fyrbeningarna! Kanske ska skynda mig lite!!!
 

Katten Kattis


Storm?!

Det blåste lite inatt. Sen slutade det ungefär vid 3 tiden i natt för då vaknade jag av att det var tyst! Det är konstigt egentligen att det har varit sånt skriveri om det i tidningarna idag. OK, att ett utomhusbad föll ihop och massa byggställningar men någonstans det borde har synts mer på är här ute i Skanör där det är fritt fram att blåsa sönder i princip allt. På morgonpromenaden idag med dogsen kunde jag inte se några direkta tecken på storm.... Det skallrade inte ens i takpannorna på huset under natten! 
 
Mitt tips: Sätt ihop byggställningarna lite mer ordentligt till nästa gång det blåser! 

Rädda julen

SÅg precis att Aladdin chokladasken ka få en ny pralin och man ska gå in och rösta på sin favorit pralin för att de goda ska få vara kvar! Gör ditt för att rädda julen och gå in och rösta på :
 
www.raddajulen.nu

Klagar på allt

Jag har varit extremt uttråkad sen jag kom hit. Eller ok. Jag har varit EXTREMT uttråkad den senaste veckan. Innan dess har det inte varit så farligt eftersom det har varit en del att fixa med. Men denna veckan är jag dessutom helt ensam, förutom hundarna såklart. Det känns som jag inte har något vettigt att skriva eller låta resten av världen få läsa. 
 
Som tur är kommer det inte vara så här alltid! Eller inte förrän jag har hittat ett jobb eller tills skolan börjar i januari. Det är nästan så att jag funderar på att påbörja min C-uppsats bara för att ha något att göra.... Och den ska egentligen inte skrivas förrän om 1 år ungefär. 
 
Sen jag kom hit har det blivit mycket te drickande! När man kommer hem från stallet är man sjukt nerkyld och då fungerar te som en bra värmekälla! Har en kopp brevid mig med grönt te. Smakar faktiskt äckligt. Alla goda har tagit slut. Får införskaffa mer imorgon! Kanske anstränga mig oh åka till höllviken för att glo på den nya gallerian det är så sjukt mycket reklam för. 
 
Ok, SLUT KLAGAT för idag!!!
 
(BTW: glömde säga att det stormar och regnar....)

Tillbaka igen...

Ja.. Då har vi flyttat ner till Skåne igen... Bor just nu hemma hos mamma och pappa fram till vi får tillgång till lägenheten. Körde igår under hela dagen med proppfull bil och nästan lika proppfull hästtransport. Tur man har en sjukt snäll häst som gärna delar plats med bildäck, flyttlådor och lite väskor! Efter att ha kört bil i ca 9 h var man lite små snurrig men att stå i transport samma tid måste vara dödstrist! 
 
Innan vi åkte återställde vi lägenheten som den hade varit när vi kom dit. Det tog inte lång tid innan det osade gammaltant och det plötsligt inte kändes som vårt hem längre. Det gör så mycket när man inreder det som man själv vill ha det. Tjejen som skulle ha lägenheten efter oss kommer inte känna igen sig när hon flyttar in!
 
Jaha och vad gör man nu då? Söka jobb går ju inte någon vidare ändå men det är väl ett fortlöpande projekt. Samma sak med att ta hand om hästen... Idag känns det som om man inte kan göra något heller eftersom det blåser och är mörkgrått ute. Får nog ta upp det där med stickningen tror jag!

RSS 2.0