Sömnstörning?!

Igår tog det mig 1,5 h innan jag somnade.... Vet inte om det berodde på att jag inte var trött eller om jag bara har svårt att somna?! Jag har hört att tar det längre tid än 20 min att somna har man en sömnstörning. Det tar mig nog nästan alltid 30 min minst att somna om jag inte är helt totalt slut. 
Idag blir det snart jobb om ca en timma. Jag ska tydligen få någon utbildning på en truck. Truckkörkort kanske det heter? Men med min tur kommer det nog bara vara en internutbildning inom posten. När jag slutar 1430 ska jag hem för att köpa den där presenten vi aldrig lyckades köpa häromdagen sen ner till stallet och ta hand om lilla pållen sista dagen innan jag åker till Skåne för att söka nytt jobb! 
Måste nog ta itu med min "lunchlåda" så jag inte blir sen idag...

En månad kvar

Idag är det förmodligen en månad kvar tills jag och C flyttar ner till Skåne igen. Det kommer bli skönt att inte låta livet vara på paus. För just så känns det nu. Vanligtvis avskyr jag rutiner men längtar lite efter ett något mer strukturerat liv. Jag vill ha något att göra som jag känner mig nöjd med och kan få lite ro i själen. Framförallt inte ringa till mamma eller C och vara helt hysterisk för att jag är lite (läs mycket) uttråkad och hittar problem i ALLT!

Om några timmar, när jag tagit det tillräckligt söndagslugnt, ska det presentshoppas i stan. Både i City och på söder. Det förvånar mig inte om det slutar med att vi går och glor på saker till oss själva. Det brukar finnas en tendens till det! Eller så slutar det med att jag är lite små trött, gnällig och vill sitta ner för att fika... Igår var vi ute och gick en runda. Vad jag inte visste när vi började gå var att vi skulle invänta "rätt" ljus för bra fotografier.... Av 1,5 h gick jag och klagade på diverse smärtor i ca 1 h.... Ibland är jag nog hemskt upplyftande sällskap!



Träningssugen!

Jag är så träningssugen!!! Man kanske borde göra något åt det? Fast förkylningen är ju inte helt borta ännu...

hur vanligt är det..?

Hur vanligt är det att killar tar längre tid på sig att klä på sig än tjejer? Börjar bli otålig...

GOD MORGON!

Idag är det tvättid på morgonkvisten! Idag är det fredag!!!!!! SÅ sjukt skönt! Även om jag hade en lugn och fin dag igår med lite diglande i affärer och kollade på massa saker. Hittade inget speciellt dock... lite trista strumpor och örhängen.... Känns som alla kläder numera är gjorda för trådsmala personer! Bättre lycka nästa gång kanske?!

Lång morgon

Sitter nu i soffan och tar en lång morgon!! Hur skönt är det inte då att det visas lite ridsport från Falsterbo Horse

Show i minst en halvtimma till!!!


Min dag igår

jag hade en sjukt stressig dag igår. Men av någon anledning kände jag mig nog inte stressad en enda gång under dagen. MEN TRÖTT!!!Jag vaknade av min väckarklocka 5.30 och åkte sedan till jobbet 6.15. Där jobbade jag med mina sjukt roliga uppgifter i 8 h! Jag gjorde verkligen exakt samma sak. Tog ett paket lade det på ett band som sedan skickar vidare det. Jag tror man skickar iväg runt 300 - 400 i timman. Ovanpå detta mycket spännande arbete har man ett par skor som nog väger 0,5 kg/styck och har en sula som är stenhård. Aj, aj i mina tassar...

 

När jag slutade 15 åkte jag direkt till stallet för att bli helt överraskad av att min häst nog är menad att gå i Grand Prix vilken dag som helst snart.
Kom hem vid 17.30 åt och duschade för att sedan åka till mina kusiner och passa de till 23.30. Jag förstår inte vad folk/barn ser i programmet kändisdjungeln? Bara äckligt och totalt innehållslöst. Jag hoppas Myggbiten kommer bli roligare. Och att man kommer få har lite smink på sig iaf! 

 

När jag hoppade av bussen hemma var jag tvungen att flytta bilen (för ovanlighetensskull).Parkerade den först på 2 ställen som jag insåg var otillåtna.... Till slut hittade jag en parkeringsplats som var nära hemma! Var överlycklig! Slocknade ganska fort efter att jag tagit en Ipren mot en liten huvudvärk..

 


Hemma och här är resultatet

Jaha... Jag blev blond.... Håret blev dessutom bara färgat.. Inget klippt blev det heller... Men skulle tillbaka den 5/10 för att få det klippt och kanske färgat en gång till. Det blev väldigt fint och mjukt! Ett stort plus för mitt risiga skatbo!!
Nu ikväll när jag kom hem och parkerat bilen skulle jag bara ta en liten sväng in på ICA för att köpa grillad kyckling. Fanns inte på ICA, inte på Coop och inte ens på Cajsa Warg affären... Så det blev kokt ägg till middag. Jippi.....

Lite tankar om flytt

Fördelar med Stockholm
  1. Det är vackert
  2. Det finns alltid något att göra
  3. Skön stämning 
  4. Finns kul shopping och god mat överallt
Nackdelar med Stockholm
  1. Man blir skitig av luften
  2. Vill man inte bara vara i city är det långt till allt
  3. Min familj finns inte här (inte den närmsta)
Fördelar med Malmö/Skåne
  1. Lättare att satsa på ridningen och bättre träningsmöjligheter
  2. Familjen finns alltid till hands inpå knuten
  3. Man känner till allt
Nackdelar med Malmö/Skåne
  1. Man känner till allt...
  2. Blåsigt!
  3. Malmö är lite för stort för att vara mysig småstad och lite för litet för att räknas som storstad...
Hade jag inte bott här i Sthlm under detta året hade jag aldrig blivit så inställd och motiverad att ta itu med mina överblivna studier. Så tiden här har gett väldigt mycket även om jag just nu bara vill att vara på plats börja läsa och egentligen vara helt klar. Tålamod har aldrig varit min grej.. Nu är det dags att göra sig iordning för en total Make Over!!!

Sept. 22, 2009

Ibland är det så skönt att ha sovmorgon. Det känns som sovmorgon att vakna sju när man de andra dagarna går upp runt kl 530... Jag har inget speciellt att göra här hemma idag förrän vid 13 tiden då jag ska iväg till Goldwell på Regeringsgatan och bli hårmodell. Jag har just nu 2,5 cm utväxt! Inte någon höjdare direkt! Men jag tror inte det kommer hända någon större förändring. Brukar inte bli så när jag hoppas på fantastisk förändring.  
Det kanske blir jätte mörkt..
...Eller jätte långt och blont..
Jag hoppas främst på förändring!!

Svenska hollywoodfruar...

... är nog just nu det absolut roligaste programmet om går på tv just nu! De är helt fantastiskt hemska som är med i programmet! Anna Anka har verkligen fått mycket publicitet... Hon är med i varenda kvällstidning och skrivs om i mer eller mindre varenda blogg. Hoppas det kommer fler säsonger med andra svenska hollywood fruar. Helt fantastiskt hur mycket de skämmer ut sig! 
Ikväll ska jag och C gå på Stockholm Beer Festival! Blir möjligtvis utgång senare! Det är bara för att vara så förbered på tårtan imorgon. På min namnsdag. Lisa heter jag för dig som undrar. (Snart är det nog dags för att påminna om att jag snart fyller år så ingen glömmer. Har en tendens att börja i god tid. Den är i dec btw!) 
Nu ska jag återgå till att titta på Top Model! Second best show på tv just nu!

Hösten är här!!

Det är super skönt väder ute! Alldeles krispigt i luften nästan och sol! Helt underbart höstväder!!!
Men mitt goda humör försvann dock när jag fick post från Student Consulting. Varför säger de en sak och sen står det en helt annan sak i anställningskontraket? Ska ringa och ställa allt tillrätta med det här!!! Nu har jag ännu mer lust att bara ta mitt pick och pack och flytta ner till Skåne och fixa klart den där J*VLA utbildningen!!!! Samt ha ett jobb där man kan tjäna ÅTMINSTONE LITE pengar...
Nä nu ska jag nog tagga ner lite och vila bort min förkylning... Vänta på att C kommer hem :)

Älskar helger

Ibland undrar jag varför en del saker inträffar. Denna helgen hade jag tänkt mig att för EN GÅNGS SKULL gå ut. Men nä! Jag lyckas få jordens värsta förkylning och kan mer eller mindre röra mig eftersom jag inte orkar! It makes me pissed!!!!
Men en mycket positiv sak idag är att C äntligen kommer hem! Ibland känns veckorna sjukt långa. Det har åtminstone denna veckan känts som. Vi ska som vanligt göra massa saker i helgen. Men nu är det mer vanliga saker man normalt sett gör under veckorna som att städa, handla, tvätta och stryka. SEN ska vi på Stockholm Beer Festival i Nacka Strand fredag eller lördag. Dessutom ska jag på fika med en kompis som kommer upp på besök i Stockholm! Ska bli kul! Visst ja, ska ju äta princesstårta på söndag också! 

Jag måste säga att jag älskar helger (för det mesta). Det är så kravlöst och så får man ta allt i egen takt. Det brukar göra att man får mycket mer gjort än vanligt! Eller så får man inget gjort och är lika nöjd ändå!

Hur lång tid ska det ta att vänja sig?

Jag kom precis på mig själv att tänka att jag inte kunde lägga mig ner mot soffkanten med huvudet eftersom glasögonen skulle göra ont och vara obekväma. Frågan är hur länge den tanken kommer finnas kvar?! Nu har det ändå gått ca 2 månader med bra syn. Många morgnar vaknar jag och letar lite yrvaket några få sekunder efter glasögonen... Lätt hänt!

Gnäll, gnäll...

Jag är hemskt trött fortfarande! Trött, trött, trött. Natt jobb är inte min grej. Jag behöver normala rutiner. Jag vill ha normala rutiner. Gnällig blir jag med när jag är trött och extremt känslig.... Ska roa mig med att äta lite blodpudding med mango!

V.39 är....

Jag har fått reda på att v.39 är princesstårtans vecka! Det måste ju firas på söndag eftersom det är en viss persons namnsdag (min om någon undrar!)

uppdatering på livet

Har nu jobbat i ca två dagar känns det som... Eller jag började med ett 8 h pass på paketterminalen.. sen direkt till stallet och sov hos Tessan för att sedan gå och jobba kl halv fyra imorse på Cafét ute i Grödinge. Nu har jag återhämtat mig lite med 2 h sömn på soffan... Det jobbigaste idag är nog att jag har bränt mig på ett ägg jag åt imorse. BRÄNDE MIG I HALSEN!! Hur sjukt är inte det? Det gör ont iaf. Var HELT säker ett tag att jag fått svininfluensan men insåg ju sen att det inte var så!
Har precis fått ett upplyftande samtal från mamma om min påläggskalv Isadora! Hennes spricka i hoven ska undersökas nu ikväll men tydligen har hon blivit jätte fin! Ska bli så kul att komma hem snart och börja så smått att rida in och fixa inför kommande treårstest till våren!
Imorgon ska jag ha en lugn dag med lite städ/plock här hemma och ridning och träning. Det blir nog Body Pump på kvällen sen ridning på eftermiddagen.... SÅ DÄR E! Nöjd med min uppdatering!? :P

Hösten kommer med nytt!

Denna helgen känns som det var den sista för den korta sommarperiodens tid. På kvällarna har det varit kallt och om inte rent av sjukt kyligt! Höstångesten har gjort sig påmind säkert tre, fyra gånger! Men med hösten kommer även nya projekt; jobb, skola(?), omtentor, flytt(...), tävlingar, träning samt TV inspelning. Nu går det inte att komma undan med att det är sommar och man är ledig längre! Men fantastiskt skönt att äntligen ha vettiga saker att göra.



Påväg mot nya mål!


Lördagmorgons funderingar...

Jag har tänkt lite på hur mycket folk stressar om att ha ett bra jobb, bra utbildning och i slutändan tjäna en massa pengar för att bli lycklig(?). Det är väl egentligen inte pengarna och framgången man blir lycklig av... För i slutändan, när man ligger på sin dödsbädd, kommer man inte tänka tillbaka på alla pengar man tjänat ihop eller hur mycket man har kunnat köpa för alla sina pengar. Det är ju trots allt personerna och kärleken som man haft runt sig under livet som man kommer uppskatta.

Att nå framgång ger en tillfredställelse för stunden men det är ju inte det man kan indentifiera sitt liv med. Att nå högsta vinsten är inte det viktigaste om man inte kan ta uppskatta resan dit. Allt för ofta är skyndar jag mig för att klara mig i mål och tänker inte efter vad som händer under tiden. Det är så ofta man missar alla bra saker som händer. Små framsteg som kan ge tillfredställelse. Eller bara snälla ord från människor kring mig.

Oj, det  här blev djupt... På morgonkvisten... Lördag morgon... Nog ganska röriga funderingar dessutom!


Söderparkering... Stor anledning att bli arg!

Hur är det möjligt efter att ha varit borta HELA dagen och komma hem för att parkera bilden då finns det inte en enda parkeringshelvete förutom på de gatorna som ska städas. Varför ska mina favorit gator städas just inatt??? Drygt att behöva gå ner och flytta bilen innan jag ska skutta i säng... Man borde göra ett gigantiskt parkeringshus på söder där alla lägenheter fick vars en plats. Det hade varit sååå skönt!

Njuter!

Det är ju faktiskt VÄLDIGT sjukt att man kan operera bort ett synfel. Tänk så fel det skulle kunna gå om det blev fel! Aldrig mer linströtta ögon som måste gömmas bakom glasögon!!! Härligt!


Cool for School

Sitter just nu och förbereder mig för att gå i skolan ikväll. Förberedelsen går ut på att glo på tv ätandes lite soppa och fundera på hur pass mycket man orkar göra sig iordning idag! Jag hade hoppats på att soppan skulle smaka lite mer Gulasch än salt... Färdigmat = skräpmat. Jag ville ha lite skidbackekänsla men ack nä..

Så här mycket iordning blev jag! Kom ju på att man ska tänka på den kommande karriären och får då faktiskt fräscha till sig lite! Redo för skolan!!

 


MYGGBITEN!!!

Jag fick ett mail igår! Ett som handlade om tv programmet jag har varit på casting för! Jag blev uttagen!!! Så nu kommer jag bli kändis! Inser nu att det är dags att köpa lite nytt smink eftersom man får börja tänka på hur man ser ut när man ska gå utanför dörren. Skönt att ha ett mål att se framemot eftersom allt annat just nu verkar stå still!
Nu blir det lite frukost och sedan stallet!

Chocolate chip cookies och morotskaka!!

Jag har bakat!! Det blev Chocolate chip cookies både med vit och mörk choklad OCH några med vit choklad och macadamia nötter! Ser så framemot att prova dem! Men först måste de svalna tydligen.
Igår gjorde jag morotskaka! Med sjukt god glasyr på. RIKTIG sockerchock!




I ugnen


Slutresultatet


Lika som bär!

Jag har tvättid nu så jag har varit uppe sen kl 0600! Gick ut en promenad efter första omgången tvätt! Då var det vackert väder med soluppgång mot Nacka hållet. Och inte så mycket bilar ute heller. Väldigt fint! Synd man inte har en hund man kan dra med ut på morgonen.. Nu en timma senare har det börjat regna. Skönt att jag inte BARA ska ha utomhusaktiviteter idag! Stallet, hämta kusiner från skolan och sen ikväll blir det nog till och med lite idrottspsykologi plugg. 
Måste ner och hämta tvätt...

Lika som bär!


Shoppingsugen!!

Jag är såååå sugen på att shoppa!!! Det är så mycket jag vill ha! Skor, Kläder, Prylar! Jag kanske borde göra en lista och sortera vad det är jag EGENTLIGEN behöver och kanske sortera upp det lite. Kanske skicka en önskelista hem till mamma och pappa... (Det finns ju saker jag kan behöva till min födelsedag i december!) Åhh, ge mig nu jobb!

RSS 2.0