Ny dag i Rom

Har startat dagen med frukostbuffé! Helt lovely! Det bästa är alla godsaker man kan prova efter man ätit allt det "nyttiga"! Idag är det Colosseum som står på schemat. Eftersom det är söndag kommer det förmodligen vara mega mycket människor på alla turistiga ställen. Vi skulle gått till Vatikanen idag men tydligen är det gratis varje sista söndagen i månanden och timtals med kö. Då tyckte vi att det kan vänta till en annan gång eller imorgon.
kanske...

Hur fan lyckades de lyfta grejorna???!!!

Rom

Ja vi är i Rom. Ja det är fantastiskt! Ja det är som på film!
Man kan nästan inte tro att man är på samma ställen som man bara sett på film! Vi har varit ute och gått mer eller mindre hela tiden sen vi kom! runt 11 tiden. Och glassen! Den går ju inte att jämföra med någon annan! Och de säger att det r italiensk glass på Aldos i skanör... Jag vet inte riktigt om jag kan hålla med...
Nu ska jag övegå till att vila fossingarna lite!

Hagelslag!!!!

Nu när jag sitter framför datorn med mitt kaffe i ena handen fick jag plötsligt en uppenbarelse! Jag kom på vad det är med kaffe som jag gillar så mycket! När jag var liten åt jag ett choklad strössel från Nederländerna som heter Hagelslag och man får precis samma smak precis när kaffet landar på den mittre delen av tungan!!! SHIT så gott det är!

Ansiktsprotest

Det är två plusgrader ute och jag är överlycklig! Äntligen smälter snön undan! Långsamt går det men allt har sin tid! Det kanske till och med nästan inte syns något av det på tisdag när jag kommit hem igen! Idag efter skolan ska gå åt till att packa och städa samt fixa lite småsaker på stan..

Jag hoppas de har lite mer sol i Rom än här! Mitt ansikte börjar verkligen protestera över vädret och stress i en härlig kombination. Normalt sett har jag bra hy i ansiktet men nu är det precis som om det har ploppat fram 20 st små blåsliknande utslag... Av någon anledning är det bara jag som ser de... Men jag är helt säker på att de ska försvinna de kommande dagarna!


Hitta fokus...

Jag känner just nu att alla psykologiska färdigheter inom idrott står mig upp i halsen!!!! Känner mig mer snurrig nu om det än vad jag var när jag började skriva papersen som ska vara klara till morgondagens seminarie. Men alla diskussioner och synpunkter kommer bli spännande!

Tyvärr missar jag sumobrottningen på big bowl... Önskar jag hade varit mer förberedd på det så jag hade hunnit bli klar med mina papers och kunnat ramla runt i en sumo dräkt! Det verkar så roligt!

Nä.. men... Tillbaka, hitta fokus på här:et och nu:et...

Carpe diem!

Det är väl fantastiskt vad livet kan bli ljusare och klarare bara av en god nattssömn! Jag var lite lätt dåligt humör igår kväll och ganska negativt inställd till allt som ska fixas idag. Men efter lite omplanering och sömn känner jag mig redo att ta tag i det igen! Det händer ju trots allt övervägande roliga saker idag som; träning, förhoppningsvis en bra häst, coach plugg, sumobrottning och bästa treaten VARJE vecka! C kommer hem och planer för Rom ska smidas!

Visste ni att 70-90% av våra tankar är negativa! Jag ska få ner mina till i alla fall 60%! Livet är en engångsföreteelse!


Förbereder mig för vad som komma skall

Tidigt lördag morgon kommer jag och C att bege oss mot Rom! Det ska bli underbart! Just nu kan jag inte annat längta. Sitter och har precis skrivit klart ett paper för skolan och funderar väl egentligen på saker som ska göras härnäst. Innan resan är det en del saker att förbereda. Bland annat fixa tvätt och städa, men många skolsaker. När vi väl är hemma har jag direkt en tenta och en examination.

Examinationen ska jag ha i foxtrot!!! Och jag är ännu inte säker på om jag kan den eller inte. Men alla verkar lika förvirrade som jag så det är skönt! Det jag fasar för mest är inräkningen till musiken! Det är jag inte riktigt made for... Det löser sig! Först måste Rom bara ta mig med häpnad i några dagar!!!



Bild från: www.resegruppen.com

Idag, denna dag...

Har haft en ganska lång dag och den är inte slut än på ett tag... Skolan fick sina timmar mellan 10-15 och innan det hann jag springa och plugga lite! Sen efteråt har jag hunnit intervjua en person för skolarbete och ridit mina pållar. Kom hem halv nio och har nu ätit klart (halvtimma senare)! extra drygt att göra middag när man inser att det faktiskt bara finns några bitar pytt i panna kvar! blev improvisation med knäcke och massa smörgåsgurka!

Det har varit en bra dag! Med roliga saker som har blivit gjorda! Bra träning, bra ridpass, bra intervju och goda nyheter! Jag kommer känna mig hemskt nöjd när jag dyker ner i sängen om ca 1,5 h. Bara lite kvar att stå i idag!


Du och jag, vi matchar!

Jag och min respektive har under de två åren vi varit tillsammans lyckats med en sak... Vi matchar! Det slår nästan ALDRIG fel när vi ska göra oss iordning inför något. Våra kläder lyckas nästan alltid ha samma ton eller stil. Det är verkligen inte meningen men det händer som regel och med väldigt få undantag!

Nördstatus!

Förra veckan lyckades jag göra en luftresa! Det var bara några meter upp i luften men innan landningen lyckades jag slå mig. JA innan! Lillhästan kastade av mig... Det blev mega blå märke på insidan av benet och dessutom en smäll på ena sittbenet. Det ända jag känner av nu är sittbenet. Det gör ont att sitta, gå för snabbt och stödja med hjälp av den gluteusmuskeln.... Den börjar störa mig. Jag vill inte ha ont! Mina sjukdomsdagar/skadedagar är bara retfulla när de övergår 4:e dagen!

På lördag blir det en uppiggande resa till ROM!!! Men innan dess ska det hända massa roliga saker framförallt i skolan (JA, jag menar allvar nu med!) Vi ska ha ett seminarium på fredag och inför det ska det göras intervjuer om stress och målsättning! Ska bli jätte intressant! Jag känner att jag är på väg att bli en coach-nörd! Har man inte glasögon längre får man söka nördstatusen på annat håll :)

Dags att ta tag i dagen!

Sitter med min kopp med kaffe i ena handen och skriver! Har precis petat i mig lite frukost! Magen protesterar eftersom det blev en hel del mat igår... Var hembjuden till mina föräldrar på brunch och det var väl egentligen inget som smakade direkt äckligt. Tyvärr.

Ska snart ta ett stort kliv in i duschen för att fräscha till mig inför skoladagen som börjar om ca 1,5 h... Men med mitt tidsperspektiv kommer det att ta längre tid. Sådana här dagar när det är minus grader, snöigt och dessutom sjukt tidigt funderar jag alltid xtra mycket på om man inte ska skita i föreläsningarna när de inte är obligatoriska. Men idag vet jag iaf att det är en rolig förläsning! Då är det värt det! Dags att ta tag i det!

Morgonpigg!

Jag har en väldigt dålig ovana enligt mig själv... Jag kan bara inte låta bli att vakna tidigt om morgnarna... Även under helgen vaknar jag ALLRA senast kl 7.45. Sen är jag ju alltid utsvulten vid den tiden och det resulterar i att jag antingen äter helgfrukosten ensam eller väcker min respektive (inte jätte poppis). Förmodligen är det väl så att jag har sovit mina skönhetssömnstimmar då men ändå! Inte nog med att jag är vaken! Jag är ganska pigg med!!

Farligt farligt!!!

Året första tävling gick definitivt över förväntan! Framridningen gick så bra att jag nästan tappade hakan. Narissa som aldrig går stadigt fram utan gärna ska småbråka lite hela tiden var helt still med huvudet och arbetade grymt bra bakbenen samt rygg! Dessutom såg hon ut som en broiler i jämförelse med de andra hästarna!! Inne på tävlingsbanan var det en annan historia.... Hon fick syn på domaren när vi kom in.... De sitter vid ett litet bord längst ner i ridhuset. VÄLDIGT farligt... Då blev hon spänd som en stålfjäder... Men det är bara träning och vana så kommer det försvinna. Då blir vi FARLIGA :)
 
Skulle precis nyligen åka till stallet och packade in mig och hunden i bilen. Då har en viss pojkvän parkerat (läs klämt) in den mellan två bilar och bilen får ABSOLUT inget fäste i snön.... Det resulterar i att jag inte kommer iväg... Väntar nu på mamma som ska hämta mig så vi kan åka till stallet.

Ska nog ta mig ett litet mellanmål i väntan....

Årets första tävling

Idag ska jag tävla! I den lilla orten Skabersjö som ligger i bokskogen utanför Malmö. Det är årets första tävling samt först tävlingen på ca 1,5 år. Dessutom är det med yrvädret Narissa jag ska åka med. Hade det varit min gamla pålle Luca hade jag inte varit ett dugg bekymrad. Narissa är en typisk kvinna vars humör ändrar sig lika ofta som vädret. Ovanpå humöret finns det lite brist på intelligens... Det gör INGET lättare! Men hon är vacker som en dag!
Får bli bättre bilder from idag!

Värme.... värme... Finns den kvar tro?

Hemma från en lång dag i skolan! Men väldigt givande! Bröjde med prestationspsykologi och pratade idag om stress och hur manska hantera den vid tävling osv. Sen var det snack om koncentration och refokusering. Märks att man behöver träna på en del saker i båda de färdigheterna! Jag ska alldeles strax (efter min middag) sätta mig ner och skriva ner lite mål för olika områden i mitt liv just nu. Två viktiga huvudpunkter som jag vill få framgång i för tillfället. Det är HÄSTARNA och SKOLAN.

Ja och så snöar det IGEN. Första gången jag skrev om snöväder var typ i oktober... When will it end?!?!?!?


Hade uppskattat detta klimatet mer...

Jobbigt att titta på semester bilder idag... Känns för overkligt!


Målsättning!!

Jag hade en föreläsning i fredags om målsättningar och hur man ska gå tillväga för att dels komma på mål och hur man ska gå tillväga för att genomföra de! Och det viktigaste var först och främst att på ett eller annat sätt skriva ner de. Man ska ha ett övergripande mål som kallas resultatmål (iaf under vår föreläsning).

Resultatmålet är ett jämförande med andra som t.ex. Jag vill tävla Narissa i Msv A till årets slut/ Jag vill kunna klara min tenta med VG osv osv...

Men eftersom det kan vara ganska vagt och svårt att hålla fokus på eftersom det ena målet är årets slut och det andra är om några månader. För att dessutom inte bli besviken om man inte lyckas måste man ha ett större syfte med målet.Då kommer nästa steg in!

Prestationsmål är det mål du har för att nå prestationen oberoende av andra personer t.ex. Jag vill kunna sätta bytena i galopp/ Jag vill kunna målsättningar som ett rinnande vatten.

Det gör att man kommer bli nöjd även om man inte lyckas tävla just i de klasserna eller klarar tentan med ett VG men att prestationen i sig ger framgång. Men för att kunna klara av den egna prestationen behöver man ett tillvägagångsätt.
 
Processmål är till för att göra det klart hur man ska ta sig till den förväntade framgången t.ex. Träna galoppombyten på diagonalen/ Gå på alla föreläsningarna!

Processmålen är som delmål. Som man sätter som mall för att nå processmålet/resultatmålet. Det är Vad man ska träna på inför vad som komma skall.

Vad som är viktigt med att sätta målen är att de ska vara specifika och inte flyta ut för mycket samt realistiska för varje individ men samtidigt lite svåra för utmaningens skull.

Jag har nog 50 saker till att säga om detta! Så skönt att äntligen tycka något är roligt i skolan! Inte bara för att det är fri tid FRÅN skolan!

Nu måste jag gör amig iordning inför dagen!!!

RSS 2.0