Fira Valborg.. Hade kunnat haft en bättre känsla för dagen!

I går runt 1830 kom jag hem från miniresa till Stockholm... Jag var (är förmodligen fortfarande) helt utmattad! Känns som hela veckan bara har varit till för att försöka knäcka mig. Jag vill bara ha tillbaka mitt C och tillbaka en hel häst. Men det kommer inte ske på ett tag så nu är det bara att försöka ta sig i kragen och fira valborg idag och dricka måttligt och inte tänka på saker som tynger mig. Det finns TROTS alla motgångar så många som bryr sig om mig och jag om de! Det är få förunnat!

Stockholm idag...

Idag, eller i eftermiddag för att vara korrekt, ska mor&far och jag åka till Stockholm! Min matvägrande hund Khan åker med. Söndriga hästar lämnas hemma! Egentligen ska packningen göras iordning nu men eftersom jag inte riktigt vet vad dresscoden ska vara känns det lite tveksamt och ingen direkt motivation att sätta igång. Jag behöver dessutom ta en dusch! Mitt hår känns som det är doppat i smör (OK klar överdrift!!)...

Det som framförallt ska göras de här 2 dagarna i Stockholm är lunch på Kvarnen och träffa Tess Pess!!


När dagen inte blir som man tänkt sig...

... då börjar man fundera på vem som inte vill en väl...

Det blev inget möte på skolan. Har alltså ingen aning om vad som ska ske med mig. Istället har jag varit hos veterinären med Narissa hela dagen. Jag har nu en häst med ett dåligt knä som kanske måste opereras. Inget definitivt svar förräns nästa återbesök... Min vackra Narissa...

I höstas hade jag en 2 åring med "bruten" hov. Men det läkte som tur var så småningom ihop så nu har jag en 3 åring som precis blivit inriden och ska visas om en vecka. Lite halv knackig kondis och ingen höjdare på hinder men trava och galoppera kan den! Läkte hon måste Narissa kunna läka ihop hon med!


Lite bilder från gårdagens skogsutflykt

Igår var vi ute i skogen i Skanör och lade viltspår. Khan var inte så jätte haj på detta.... Han glömde vad han gjorde lite emellanåt. SAMT att mamma hade lagt första delen av spåret i ett snår. Så man fick ju hoppa fram dit... Hur tänkte hon där liksom?


Vi hoppar runt i snåret för att ta oss fram överhuvudtaget!


Khan sprang i "mål" LÅNGT innan mig :)


Jag och min faster med dogsen


Wheatney var rätt nöjd med att ha fällt ett rådjur...


Skolmöte angående framtiden

Idag är det ett viktigt möte på skola angående min resterande tid av utbildningen. Jag har ju hoppat av en gång och hoppade nu på utbildningen igen. Det dumma är bara att de ändrade upplägget på utbildningen just för denna årskullen... Det betyder att jag har missat saker de gjorde i höstas som jag måste göra till hösten samtidigt som jag läser andra kurser. Virrigt?! Ja mycket! För mig i alla fall som måste klara av det också! Gäller att prioritera saker! Skola är ju oftast inte det jag vill prioritera... Dags att lära sig!


Rutinmänniskan nr.1

Man kanske skulle anstränga sig lite och skriva här lite oftare!!!

Jag är åter igen förvånad över min sömn rytm... Vaknar halv åtta efter att ha varit ute till 2 på natten. MÅSTE äta frukost för att sedan kunna somna om igen. En stund iaf! Jag är skrämmande mycket rutinmänniska!! Men jag mår nog bäst så iof sig. Hade varit skönt någon gång att bara klara av att inte äta frukost innan kl 8 eller behöva 8 h sömn för att vara mänsklig dagen efter!

Strax ska mor och jag ut och spåra med dogsen! Ska bli lite roligt...

Måndagsmorgon har guld i mun...

Jag vet inte riktigt varför men min kropp har bestämt att jag ska UPP kl 0554 då solen precis har ploppat upp på ytan... Jag vet inte riktigt hur pigg jag var på det imorse... Iaf inte längre. Jag blir inte piggare heller känner jag. Kaffet hjälper inte, frukosten hjälpte inte. Möjligtvis lite motion kan hjälpa. Men det orkar jag inte ta itu med ännu!

Helgen har som vanligt inte inneburit ledighet men massor med kul grejor har jag gjort iaf! Tävling båda dagarna och träffat massa kompisar som jag inte sett på länge! Nu får man bara vila upp sig lite i veckan mellan tentor och seminarium. JIPPIE :) (Överdriver för att bli piggare! Det brukar hjälpa!)


Tävlingshelg på G




Tävling idag. Det betyder tidig tidig morgon i stallet och massa förberedelse och sen hemkomst. Däremellan är det massa kul som händer!! Det är bilresa med respektive supporters (olika vid olika tillfällen), styla hästen och mig själv! Dessutom blir det många gliringar på från läktaren om hur folk EGENTLIGEN rider. FÖr man är ju MYCKET bättre själv ;)


Nagelbekymmer

Jag har under en tid fixat mina naglar, byggt på de alltså. Eftersom det tar rätt hårt på de att vara i stallet (även om jag vägrar erkänna det) så har de ramlat av... Och nu i söndags kväll när jag satt lite lätt stressad och skrev min reflektion om vinterutbildningen började jag pilla på de... Nu har jag inte några vackra naglar längre och dessutom är naglarna lövtunna och JÄTTE ömma... Jag kommer nog förmodligen inte kunna göra nya förrän naglarna växt ut heller för idioten som gjorde mina naglar senast filade ner de så de blev röda!!

Nu om nåogt lite roligare! Skola idag! Det är dessutom sol och det blåser inte! Så mycket.

Sådär lite allt möjligt...

Vi har börjat en ny kurs och den handlar om träningsfysiologi! Det var en ovanligt bra föreläsare! Men en sak som jag inte riktigt var beredd på var informationen hon gav om fett. Ett kilo fettvävnad på kroppen innehåller 6000 kcal. Det innebär 3 dagars matintag för en kvinna... Ganska sjukt!!

Jag har glömt köpa kaffe nu i ca 3 dagar och har försökt lära mig att tycka om presso kaffe under dessa dagarna... Jag har ännu inte lyckats börja tycka om det... Smakar mest kaffesump... Åtminstone det jag har hemma.

Tydligen blev vi lediga resten av veckan vilket är mycket skönt då jag har lite att ta itu med i form av skolarbete. Men det känns mycket trist att sitta med skolarbete när det är strålande sol ute... Får väl ta det i omgångar för det kryper redan myror i benen!!!

Livet är orättvist, men jag har det rätt bra ändå...

Det är lite orättvist att sitta och titta på facebook om alla som har lagt upp bilder på hur de myser med sina respektive under påsk och i det fina vårvädret... Eller vad de ska göra tillsammans under påsken... Själv sitter man och väntar på mail eller telefonsamtal. Men det är de små stunderna om dagen som jag ser framemot VARENDA dag och de småstunderna upplever jag även vid dåligt väder och utan påsktraditioner!!!


dagens kommentar!!

Jag fick världens bästa kommentar idag som gjorde mig bara mer säker på att jag utförde rätt syssla!!! EN alkis med ett skägg från tidigt 80-tal skriker efter mig när jag joggat förbi:

"SLUTA JOGGA; BÖRJA DROGA!!!"


RSS 2.0